Over de BP-tocht

27e editie

Voor de 27e keer wordt in regio Fryslân de Baden-Powelltocht georganiseerd. Dit jaar zal deze wandel- en ontdekkingstocht plaatsvinden op 10 februari 2023 in Beetsterzwaag. De route loopt dwars door het veelzijdige landschap van de gemeente Opsterland.

Elk jaar organiseert één van de scoutinggroepen de Baden-Powelltocht in de regio Fryslân. Dit jaar viel de eer toe aan Scoutingcentrum Fryslân om de 27e editie van dit fantastische evenement te organiseren. De tocht wordt opengesteld voor niet-scouts, zodat onder andere ook ouders samen met hun kinderen dit evenement kunnen meebeleven.

De wandeltocht wordt altijd gelopen rond de verjaardag van Lord Robert Baden-Powell, de oprichter van scouting. Scouting is de grootste jeugd- en jongerenvereniging ter wereld met 40 miljoen leden verspreid over 165 landen, waarvan 110.000 leden in Nederland. Het is een echte wereldwijde scouting familie!

De Baden-Powelltocht is een leuke activiteit om als scout, wandelaar, of ouder en kind te ondernemen. Iedereen krijgt de kans om kennis te maken met scouting en daarbij de natuur in de bossen van Oranjewoud te ontdekken. De twee routes van 5 en 10 kilometer zijn uitgezet aan de hand van diverse scouting routetechnieken. De deelnemers kunnen na afloop rekenen op een passende herinnering in de vorm van een scouting badge.