Informatie

De 26e BP Tocht wordt gehouden in omgeving Heerenveen.

Inschrijven

Inschrijven gebeurt via deze website.

De inschrijfkosten bedragen €10,- (exclusief eventuele kortingscodes)

  • Deze inschrijfkosten kunnen tijdens het inschrijven via iDeal worden voldaan.

Start en einde 5/10 kilometer routes

De starttijden voor de 5 en 10 kilometer wandeltochten liggen tussen 8:00 en 15:00. Er wordt voor deze routes gestart bij Het Skoatterhûs. Voer op de navigatie adres  Van Leeuwenhoekweg 6, 8451 CN Oudeschoot in.

Voor fietsen is er ruim voldoende ruimte, dus doe duurzaam en kom op de fiets!

Aanmelden

Je kunt aanmelden in MFA Skoatterhûs aan de Van Leeuwenhoekweg 6, 8451CN Oudeschoot, vlakbij Heerenveen. Neem de bevestigingsmail mee. Je hebt het boekingsnummer uit deze mail nodig om de route en badges op te halen.

Probeer je zo veel mogelijk aan te melden rond het startmoment van je tijdslot.

Voor het lopen van de route is een kompas noodzakelijk. Heb je er een liggen? Neem hem dan mee. Of installeer een kompas app op je mobiele telefoon. De nauwkeurigheid van kompassen op de mobiele telefoon is vaak nauwkeuriger wanneer het toestel niet in een hoesje zit.

De route

De route wordt uitgepuzzeld met behulp van verschillende scouting routetechnieken. Deze worden uiteraard in het routeboekje uitgelegd.

Geen zin in puzzelen? Op de dag zelf zal het .gpx bestand met de route op deze pagina aangeboden. Dit bestand kan worden geopend op een GPS of mobiele telefoon.

Installeer een geschikte app (bijvoorbeeld Komoot wandelroutes) op je mobiele telefoon om het bestand te openen. Meer informatie over GPX bestanden is hier te vinden:

https://www.routen.be/beste-wandelapps-gpx

Route online bekijken

Wie niet bekend is met routetechnieken kan de route online bekijken via afstandmeten.nl.

Routebestanden

We bieden de routebestanden aan in drie verschillende formaten. Kies het formaat wat past bij jouw app of GPS.

GPX

GPX is een routebestand geschikt voor wandel apps zoals Komoot. Voor elke smartphone zijn verschillende apps te downloaden waarmee een GPX bestand kan worden geopend. Lees meer over GPX apps hier: https://www.routen.be/beste-wandelapps-gpx

KML

KML bestanden kunnen worden ingelezen in Google Earth.

  • Download “Google Earth” op je telefoon of tablet
  • Download de route naar keuze via een van onderstaande knoppen
  • Klik op de menuknop (3 lijntjes) en vervolgens projecten
  • Klik op Openen
  • Kies onderin voor bladeren en zoek het bestand op in je downloads map.
  • Klik op het bestand om het te importeren.

Toiletten

Er zijn onderweg geen toiletmogelijkheden. In MFCA Skoatterhûs is wel een toilet aanwezig.

Parkeren

Let op, in de wijk rondom het MFA is weinig parkeergelegenheid. We adviseren dan ook om te parkeren op het industrieterrein, of bij Thialf (Heremaweg 11, 8444AL Heerenveen). Mocht je toch een plekje in het dorp vinden? Let er dan goed op dat er in de vakken wordt geparkeerd. Er wordt gehandhaafd op foutparkeren.

Met kleding rekening houden met het weer. Onderweg geen mogelijkheden te schuilen of op te warmen omdat de routes door de bossen van Oranjewoud gaan.

Omgeving

Voor Koninklijke bossen hoef je niet ver te zoeken, ook Friesland heeft Koninklijk groen: Oranjewoud. De Baden-Powelltocht, de wandel- en ontdekkingstocht met routes van 5km en 10km voert over onverharde paden van dit Koninklijke bos. Oranjewoud bestaat uit een verzameling voormalige landgoederen met lange lanen, parken met royale eiken en beuken, een handjevol overgebleven landhuizen, waterpartijen en kleine weilandjes tussen de bossen, hierdoor is deze Baden-Powelltocht een unieke beleving en ontdekking van dit koninklijk bos. Ook de Overtuin, het historisch parklandgoed (rijksmonument), waarbij je wandelt over kronkelige paden, langs kunstig gesnoeide hagen, de slangenmuur, de vijver en kruidentuin, is opgenomen in de route.

Voorbereiding

Let op het weer. Wordt er regen voorspeld? Kleed je hier dan op. De route gaat door het bos dus er is weinig gelegenheid tot schuilen.

Let ook op goede schoenen en, eventueel, handschoenen.

Voorzieningen

Onderweg wordt gezorgd voor drinken en wat lekkers erbij.

Vragen

Voor overige vragen kan contact worden gezocht met bptocht@scoutingcentrumfryslan.nl